İDARİ YARGI PROJESİ
Adil Yargılanma ve Makul Süre Modülü Çalışma Grubu Toplantısı

Eğitim modüllerinin geliştirilmesine ilişkin çalışma grubu toplantılarının ikincisi Avrupa Konseyi danışmanlarından oluşan modül yazarları ile Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Bölge İdare Mahkemeleri, Hâkimler ve Savcılar Kurulu, Adalet Bakanlığı temsilcileri ve mahkemelerden hâkimler ile kalem personelinden oluşan çalışma gruplarının katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

Adil Yargılanma ve Makul Süre modül yazarları Prof. Dr. Sibel İnceoğlu, Dr. Erkan Duymaz, Dr. Yusuf Sertaç Serter ile eğitim, metodoloji ve ölçme ve değerlendirme uzmanları olan Prof. Dr. Cennet Engin Demir’in sunumlarının ardından çalışma gruplarının eğitim materyallerinin son hâle getirilmesine ilişkin olarak yaptıkları geri bildirimler alınmıştır.

Toplantıda, AİHS ile İç Hukuk İlişkisi - Adil Yargılanma Hakkına Giriş, Mahkeme Hakkı, Mahkemeye Erişme Hakkı, Bağımsız ve Tarafsız Mahkeme, Silahların Eşitliği-Çelişmeli Yargılama, Gerekçeli Karar Hakkı-Gerekçenin Unsuları, Hukuki Kesinlik-Bariz Takdir Hatası- Masumiyet Karinesi, Makul Süre konularına ilişkin öneriler ve incelemelerde bulunulmuştur.

Toplantılar esnasında, dört modülün bütün oturumlarının yanı sıra Öntest/Sontest bireysel değerlendirme formlarına ilişkin çalışma gruplarının görüşleri alınmıştır.